There was an error in this gadget

Tuesday, October 26, 2010

- penantian really2 menyiksakan -

really..menunggu,tertunggu2,menanti,ternanti2.
sumer tu maksudnya samer je.. selagi xdpt or xjmpa ape yg ditunggu tu,mmg sakit.

ape yg dapat menahan kita dr trus hidup tanpa membunuh diri kerana sakitnya penantian itu adalah kesabaran. kesabaran amat diperlukan. ak tau ak pn xla berapa sabar sgt. tp kalau org da mintak mcm tu,nk wat cmnr.
ak pn silap gak.xpayah la nk pressure2,kesian org tu. bg la dia ruang. tau ak silap. ak mintak maaf okeh. kalu ko da ok,nk carik ak,contact la..ak ada je utk kamu.

ak takot jd mcm dlam drama2 skrg ni,lg2 yg ak bru tgok haritu..


----------------------------------------------

si gadis menyepikn diri beberapa hari..entah ape yg dirajuknya.
si jejaka buntu kehilangan arah,celaru tanpa tujuan, setiap detik hidupnya hanya memikirkan gadisnya itu.
sudah dua minggu si gadis tidak menghubungi si jejaka itu.
apa khabarnya,da mkn lom, sihat atau x, dan yg pntg..rindu atau x..
tetapi takdir telah ditetapkan.

pada suatu hari,ketika si jejaka sedang berlari mengejar si gadis yg kebetulan terserampak di hadapan sebuah shopping complex, satu musibah telah berlaku.
dia teah di langgar kereta ketika melintas jalan,akibat kecuainnya dan kerinduannya, dia alpa tentang peraturan lalulintas. malang tidak berbau. si ejjaka di letakkan di wad ICU. si gadis hanya berlalu tanpa sedar,kecelakaan yg berlaku,dan keriauhan yg didengarnya itu melibatkan org penting dlm hdupnya.

setalah beberapa hari merajuk,meyepikan diri dia mengambil keputusan menghubungi si jejaka itu. tetapi tidak berjawab. fikirnya si jejaka juga merajuk. tetapi kata hatinya menafikannya,kerana si jejaka xpernah merajuk dan xpernah mengabaikn panggilannya. cemas dia menghubungi rakan baik si jejaka itu.

bagai halilintar membelah bumi, hatinya runtuh bagai istana pasir dilanda badai. berita yg diterimanya seolah2 mimpi. di tampar pipinya yang dibasahi airmatanya sndri. realiti atau hanya gurauan kasar rakannya itu. dia cuba menghubungi adik si jejaka itu. sekali lagi dia tertampar oleh kenyataan yg amat memilukan.

"abang dah takde,kak. abang kena laggar,lepas seminggu kt icu,abg pergi tinggalkan kita sumer. tp kak,abg ada pesan suruh bg barang kt akak. bole kita jmpa?" kata adik si jejaka itu dengan sayu. si gadis pn bersetuju.

pertemuan kedua2 manusia itu penuh kesayuan, sebuah balang comel berisi bintang kertas dihulur kepada si gadis. katanya sijejaka memesan supaya bacalah satu hari satu lipatan bintang kertas itu. si gadis mengangguk perlahan dan lalu menuju pulang.

setibanya di rumah, tanpa berlengah, dia terus membuka penutup balang itu dan membaca kesemua bintang kertas itu.

antara bintang terawal yg ditulisnya; "sy sgt rindukan kamu", "sy perlukan kamu", "setiap malam sy berdoa dpt berjumpa kamu".

dan nota yg paling membuat dia hiba ialah ,"walaupn jasadku tiada, tetapi hatiku sentiasa berdegup menyebut kata cinta utk kamu"

lalu mengalirlah sekali lagi air mata si gadis menyesali segala perbuatannya.

Sunday, October 24, 2010

- semua bermula -

bangun je dr tidur, F terus menmbuka langkah ke bilik air..mandi,melakukan rutin hariannya. tp harini syif sebelah petang. "baik ak g cpt,g mkn dlu" bisik dirinya.
selapas bersiap, dia pn menuju ke motorsikalnya yg di letakkan di perkir kenderaan. "tiap hari macam ni,kering motor ak"bebelnya sendirian selapas melihat terik matahari yg memancar. berpeluh seketika dia ketika mencuba membuka mangga motornya.
"kalau x pikir tmpt ni slalu kena curik,ak tggl dgn kunci skalik,nk kena mangga2 ni,leceh tol" fikirnya walaupn sbenarnya dia adalah seorang yg teliti dan prihatin.
setelah selesai membuka segala kunci dan mangga, dengan derasnya dia menuju ke hospital.

"Assalamualaikum!!" jeritnya ketika smpai di jabatan kecemasan tmptnya bekerja ptg itu.
"woi ape jerit2 neh,ingat org pekak ke" tengking kak Zu.
"ala..ingt xda org td" ujar F sambil meminta maaf. "ramai staf ptg ni kak" tmbahnya lg.
"staf mendenyer...student ar.." balasnya lembut.
"ohh..student. Berapa ramai yg keje kt sini ptg ni?" soal F.
"ntah,ada yg keje ED ni,ada keje mobile,ada keje daycere,OT. sumer dok lepak sini." jawabnya.
tiba2 mata F tertarik kepada satu susuk tubuh manusia di hadapannya. wangiannya menarik perhatian F, rambut tocangnya yg comel lagi mmbuat F tertarik. apabila dia pusing , senyumannya yg dilemparkannya itu terus membuat jantung F berdegup kencang.
"cunnya dia ni"bisik F dlm hati. "tp msti da ada pakwe"fikirnya lg sambil terus menyambung kerja2 kak Zu..

********************************

"pt mana kt dalam tu dik" tnya F pd student.
"dr IC" ujarnya pendek.
"ha...g la key in nama dlu tu"tambah F

tiba dari dalam bilik control panel terdengar satu suara manis.
"encik F..brape ek exposure yg nk guna?" ujar si dia.
"haih...dah sem brape neh exposure pn xtau lg?"balas F sedikit angkuh.

tiba2 F perasan, si dia menarik muka masam.
" alamak..merajuk lak"bsik F dalam hati.
"haa..ni ha exposure ni eh.."kata ak..

si dia trus berlalu dari situ tanpa pedulikan si F..
F pn menoleh memerhatikan sahaja smbil menyesali kata2nya td..tp dia sempat mengintai tag nama si dia. tertera perkataan "B" di situ.
"oh ... B rupanya nama dia" kataku dalam hati.

"adess..mrajuk lak. bru nk knal. tu la aku,mulot xreti elok..cis" bisik ak.

F terus melakukan tugasnya smbil kepalanya terbayangkn si dia td. F rasa dia dah jatuh lagi sekali. jatuh yg sumer org nk. aduih.




to be cont.....

Wednesday, October 6, 2010

- pick up ur call!!!! -

kenape ???

angkat la call tu..
apsal wat silent..
sape je call tu?
angkat la.
kenape xangkat?
haih..
tau x sape call tu?
kenapa ni?
sy yg call tu tau x.?




perkara aku alergik skali..

-ak call org tp org xangkat-

xpayah pakai fon klu cmtu..
ada fon mahal2 wat gapo?



tlg lah..
kau xkena bayar pon angkat call tu..


kalau lah ak leh kuar ikot lubang speaker tu..kena da kau..