There was an error in this gadget

Sunday, October 24, 2010

- semua bermula -

bangun je dr tidur, F terus menmbuka langkah ke bilik air..mandi,melakukan rutin hariannya. tp harini syif sebelah petang. "baik ak g cpt,g mkn dlu" bisik dirinya.
selapas bersiap, dia pn menuju ke motorsikalnya yg di letakkan di perkir kenderaan. "tiap hari macam ni,kering motor ak"bebelnya sendirian selapas melihat terik matahari yg memancar. berpeluh seketika dia ketika mencuba membuka mangga motornya.
"kalau x pikir tmpt ni slalu kena curik,ak tggl dgn kunci skalik,nk kena mangga2 ni,leceh tol" fikirnya walaupn sbenarnya dia adalah seorang yg teliti dan prihatin.
setelah selesai membuka segala kunci dan mangga, dengan derasnya dia menuju ke hospital.

"Assalamualaikum!!" jeritnya ketika smpai di jabatan kecemasan tmptnya bekerja ptg itu.
"woi ape jerit2 neh,ingat org pekak ke" tengking kak Zu.
"ala..ingt xda org td" ujar F sambil meminta maaf. "ramai staf ptg ni kak" tmbahnya lg.
"staf mendenyer...student ar.." balasnya lembut.
"ohh..student. Berapa ramai yg keje kt sini ptg ni?" soal F.
"ntah,ada yg keje ED ni,ada keje mobile,ada keje daycere,OT. sumer dok lepak sini." jawabnya.
tiba2 mata F tertarik kepada satu susuk tubuh manusia di hadapannya. wangiannya menarik perhatian F, rambut tocangnya yg comel lagi mmbuat F tertarik. apabila dia pusing , senyumannya yg dilemparkannya itu terus membuat jantung F berdegup kencang.
"cunnya dia ni"bisik F dlm hati. "tp msti da ada pakwe"fikirnya lg sambil terus menyambung kerja2 kak Zu..

********************************

"pt mana kt dalam tu dik" tnya F pd student.
"dr IC" ujarnya pendek.
"ha...g la key in nama dlu tu"tambah F

tiba dari dalam bilik control panel terdengar satu suara manis.
"encik F..brape ek exposure yg nk guna?" ujar si dia.
"haih...dah sem brape neh exposure pn xtau lg?"balas F sedikit angkuh.

tiba2 F perasan, si dia menarik muka masam.
" alamak..merajuk lak"bsik F dalam hati.
"haa..ni ha exposure ni eh.."kata ak..

si dia trus berlalu dari situ tanpa pedulikan si F..
F pn menoleh memerhatikan sahaja smbil menyesali kata2nya td..tp dia sempat mengintai tag nama si dia. tertera perkataan "B" di situ.
"oh ... B rupanya nama dia" kataku dalam hati.

"adess..mrajuk lak. bru nk knal. tu la aku,mulot xreti elok..cis" bisik ak.

F terus melakukan tugasnya smbil kepalanya terbayangkn si dia td. F rasa dia dah jatuh lagi sekali. jatuh yg sumer org nk. aduih.




to be cont.....

No comments: