There was an error in this gadget

Friday, December 31, 2010

- mimpi di fikirkan -

bangun tidur......mandi sume siap...

texting bell..."jom hangout"

bell reply "jom..amik ak kt opis"

rply kemballi " ok "


tengah drive elok2 kt MRR2 2.....tibe2 DUMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!skrecchhhtttt!!!!!!!!!!!!!

AK TERKEJOT NK MAMPOS....!!!!!!!!!!!!!

ingat ak da mati dah time tu.....lahabau tol....sape langgar ak.......
yg ak tau td ak nmpk lampu silau giler dgn ak brek emergency sekuat hati......


bukak je mata..... YESSS!!!!!!! ak hidup....tapi kete...adus kete....kena bayar kemek2 nih......sape je lggar...babis tol......

bila ak tgok luar....ak ada kt lane emergency......iskh....pelik.... td tgh lane...
ok.....proceed dgn check kete....xda kemek....

tibe2 ak tgk la org dok ushar kt satu tmpat....bile ak toleh jek....dpn bijik mata ak ada nih.....



humangaih..........

cmnr neh...

ak pn trus jek gerak.....drive sbb td da janji amik bella....

pas amik dia....ak lalu kt tmpt kapal terbang tu terhempas.... fuhh....mcm tragedi 11 september.....mayat bergelimpangan...terbakar sana sini.......

pastu....tibe2 bell suro brenti......

skreccchttttt!!!!!!!!!

"apesal.....??"kata ak....
"tu ha..."bell berkata...
"ape..sape mende?" tnya ak..
"mirae dow"katanya....
"haaaa???????????"sambil garu kepala ak berkata...

ok then....kami pn bertiga.......drive gak nk g hangout....

mcm xda perasaan kn da la keja spital...tgk ada disaster xtolong pn...wat slambe badak je....hahahaha...

siap bell leh ckp lagi...

"g paparich la jom...paparich yg dekat umah ak tu sedap"

hahahahaha.......sengal2 ..

then masa nk smpai area ampang....nmpak asap kepul2....

"ui..ada umah terbakar la...."bisik ak dalam hati.....

tibe2 si mirae lak ckp " banyak betol kapal terbang terhempas arini"

ak dgn terkejutnya tgok dgn teliti punca asap tuh...

haah....nmpak ekor Boeing 737 kt area ampang......

mak datukk......2 airplane crash dalam hari yg sama.....

beragak la kot....kalau movie ni da telan puluh juta dah modal wat scene nih....

then masa syokkk tgok asap tuh.....xsedar lak depan ak ada motor....

ape lagi xdan la nk elak....



BAMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ak bgn pegang kepala.....lantas ak capai tuala g mandi......

gile punya mimpi....mmg gile........hantu tol......

- last but not least -

mintak nyawa...mintak nyawa...

da habis da 2010....

2010 ter baek...

sbb :

1. 20/10/2010 adalah num sgt cantek..... (my besday)
2. new famly.......Muhammad Faiq Akif..
3. byk aktiviti happenig giler...dgn gurl or frenz...anyone...thanx y all...


rasa mcm byk xbuat lagik...

byk yg amat... Ya Allah.....byk tol....

ak tau ak byk kekurangan...kdg2 ak terlepas pandang nikmat-MU...lalai...sedar....

azam tahun baru?? xda...

aku adalah aku....matlamat ak bkn short term yg stay for a year... long term matlamat....




tq for these people for keep supporting me these 2010 :

1.abah
2.ibu.
3.angah
4.fatin
5.fahim.
6.akif
7.zar.
8.bella.
9.fatin nabilah
10.pele
11.geng men bola ptg2 kt skola SK..
12.geng2 batch 11 Dip M.I FSK Uitm...miss u all...
13.geng2 JPD hospital Selayang...thanxx
14.geng Unit Radiologi Fak Medic UiTM
15. sape2 yg terlibat dlm hidup ak,yg ada ketika jatuh bgn ak...



4 all these people....


1st.....minta maaf andai terkasar terlebey terkurang hajar terbiadap teruncomfort n mcm2 la yg mazmumah dr ak......ak ini insan hina...xperfect...u all make me perfect...

2nd.....tahniah kerana anda beroleh byk pahala krn membantu aku dalam perjalnan hdup ak spanjang tahun ni.....terima kasih byk2 aku ucapkan....terharu...thanxx

3rd....sama2 kita berdoa semoga tahun mendatang....hbungan kita semakin akrab seakrab ikatan tali persaudaraan.....xkira warna kulit,bangsa,bahasa,budaya....kita sama.....open new book and make a better life........


salam 2011 dan tahniah 2010.....

Thursday, December 30, 2010

- hadoii -

dua hari dah demam...

adoi...pnt la demam2 nih...g jog pn skerat2...takat dpt nk berpeluh..then men trun naek tgga..lutut da xlarat..nek rumah je tombang mcm tunggul balak...haih

batok2....selsema...bdan panas.... so very xsuke...

ni bkn jangkitan dari sape2....kepada yg pernah bersama ak ketika demam2 tu jgn terasa ye...so not becoz of u...


p/s: kejap ok kejap x....da mcm mesin basuh...xlarat wehhhhhhh..........

Monday, December 27, 2010

- playing safe or playing save -

hah.....ak kena jd matchmaker ke...

gahaha....toksah la.....

reput,punah,ranah,jahnam,binasa,sume la yg tu nnt jd....

jangan2........




ke ak yg salah faham....????

satu lg kes ---->

aku dgn dia,tp aku nk yg tu,pastu yg ni nk aku,aku dgn yg ni dan yg tu dgn dia xpaham2.....giler........hahaha....

mcm equation matematik.....

cume cam bongok je....

lastly....congrates malaysia..tnah tumpahnya darahku... ak bangga...

Sunday, December 26, 2010

- i am malaysian -

ahad..kali kedua ak g tgok malaysian football team maen,

xtau nape..tp sejak2 ni smgt ak berkobar2...

1st sbb ak malaysian..

2nd sbb ak mmg footballer gak...

so..sokongan amat kuat dari aku..amat2..

ak sggup beli baju, menjadi panjenayah ( sbb roadtax moto xda,so ak wat salah ) g bli tiket...peh.. kalau safiq rahim tau..terharu...

so..ini mlm kalah menang blakng citer...ak sokong dulu...


MALAYSIA BOLEH!!! i repeat MALAYSIA BOLEH!!!!

Friday, December 24, 2010

- motep -

pehhhh.............

ada mende best...

ak ingt ak je stalker org...

rupenyer ada yg stalk lg hebat dr ak...

bukti sila tgok di http://bellaglabellola.blogspot.com/2010/12/sayang-bella-ghazali-x.html


akuh pn xpaham....

kang ak jujur kang....hahaha


p/s: bell sape jek yg jeles tuh?haha
p/s1 : mestila ak syg ko bell,bestfrenz ak.....

haha..dunia3..

Saturday, December 18, 2010

- changing -

hye......

org kata langit xkan sama setiap masa..

sentiasa berubah..

everything changes....yup..

ketentuan Ilahi...

sape kata batu yg xbergerak tu xberubah... cube ko tersepak..berubah gak kn.. see see..

ni kn lagi manusia... kita dicipta dgn akal fikiran.

berubah dari xbaik ke baik,hijrah..bgs..

i'm also changing...

trying to be better..if not for others,just for myself...






p/s: someone around me is changing. support her..and i will keep support. ak rasa sesuatu yang lain n ak xnk layan.


p/s 2 : erk...tibe2 jeles..yark..bangang daos ko neh....dush dush *hantok kpale kt sinki*

Sunday, December 12, 2010

- new hero -

hoiyehhhhh.....

aku dpt adik baru.....

leh wat team bola pasnih....tgok la nnt..haha

baby boy..hero mcm aku...

11/12/2010...ptg..

alhamdulillah....


p/s: akulah abang terbaik..kata bella ghazali.. ak simpan lg msj tu.. haha

- hari minggu -

helo..lo lo.lo..

saje nk menepek kt sini weekend nih..

weekend should be penoh aktiviti..

ak isi dgn tdo PS2 tdo mkn..

mkn pn ntah hape2..malas rasa nk mkn...

rasa nk bercerita..tp nnt ada yg merasa..not terasa..

tp blog ak..suke hati lah..

dah nk crite kt org,org pn xnk dgr..ye x..


semuanya bermula disini................

"haih..malas tol nk bgn pagi ni"bisik ak setelah mendengar alarm hp ku menjerit2. kalau org da terkeluar dah anak tekak. "xsedar rosak,nk memekak jek"bebelku.. "ape nk wat ek arini". kataku sndirian yang sememangnya sudah ketandusan idea ape nk dilakukan setelah pagi2 lagi menerima mesej dr rakannya bahawa deal utk keluar sudah tidak menjadi.."demam xkebah"katanya.. xpe..mmg dia demam kot.flu. sekarang ni selsema sikit xleh di buat main. bahaya. macam2 suspek boleh di anggapkan. selsema burung la,selsema babi lah. babi bersin eh?? haih.
dgn fikiran yang menerawang tu,lalu aku mendail nombor yg selalu ku dail. tidak berjawab. "emm..tdo lagi ke." kol 11 da." bisik ak. so aku pn cuba dan cuba dan cuba sperti anak kecil yang cuba mendapatkan gula2 dari dalam bekas kt kaunter kedai mamak. heh.dari jam 11 hingga jam 3 aku menahan lapar cube mendailnya.. tiada satu pn berjawab. manusia jenis apekah ini yang tidak menggunakan hp dgn betol. ada org call bkn kne tgk,jwb call tu..haih. penat la mcm ni. ak xmkn lagi. rasa bosan menerusuk diri. mcm2 post ak wat da kt fesbuk ak. ak xpaham apekena dgn dia. xmintak byk pn,mintak jwb call tu. tibe2 terdetik rasa hiba dalam diri.. "emm.tau la,,aku tgh susah time ni,sume nk blah dari ak. tau la ak tgh xda ape. kata dulu susah sng sama2. skrg ni..time aku perlu,dia xda." aku tarik nafas dalam dgn harapan dapat menahan rasa sebak itu. tp hampa. perasaan tu tetap ada. tp aku tetap ligat berfikir,memikirkan perkara positif ttgnya. biar org kata ko buruk,ko bodoh, tp kalau ko tau hati kau baik,kau pk baik ttg org len,maka ko lg baik dr org tu. iye..sedih sedih gak.perot yg berbunyi perlu diisi. lemah aku melangkah turun ke kereta. fikiran menerawang sekejap. kt mana perlu di tuju untuk mengisi perot ini. jam sudah menunjukkan jam 4.30. "ish..mana ada kdai jual lauk tgh hari lg ni..ptg dah."fikir ak. "ah lantaklah.pusing je lah. ada kt mna2 ak berenti je lah,janji bkn kedai cina haram" desak ak menahan kelaparan.

Syafa...ye..tu je la yg ak jumpa.. xdapat pk ape2 da. runsing serabut. org sume pk ak ni mcm xda benda nk pk. padahal ak lagi serabut dr korg tau x. ketika sedang mengambil kedudukan parking kereta ak menerima satu msj.

"sory aus..owg xnk spe2 ganggu owg skrg ni. plz.."

"haaaaih..." dalam ak mnarik keluhanku... apela..da nk hbis hari dah hari sabtu ni. separuh gila aku pikir pasal dia. ni je msj yg ak dapat. so let it be. i'm glad sbb ak bkn jenis memaksa.but sometimes la.yg perlu.. so ak reply la.

"k.sori la ganggu awk."..

msj tu ak hantar dgn harapan wat dia tnang. dia. aku? aku tenang x? ada sape2 pikir aku tenang x. xda. ok.. xda hal..nk syg org,syg diri sndri dulu. ak leh tenangkn diri sndri la.



tu je la ak nk citer..makin pnjg makin merapu makin wat org sakit ati. org len sakit ati??? pedulik hape aku. hati aku ada org amik kesah????? so nape ak nk jaga hati org len..sorg dua leh la.. yg len2 sakit hati g jmpa pakar Hepatobiliarry...

Friday, December 3, 2010

- am i loser or what??!! -

aiyoo.... ak mintak maaf sgt kt sume2...

duh..feel sgt2 terok..

ak xnk org wat kt ak mcm tu tp ak wat kt org..

ak xda niat pn...

maslah dtg menimpa...

bkn ak xcube elak..xcube selesaikan..

tp ak xlarat...

mcm hujan...kena timpa bertalu2....

sob sob sob....

down ler...

xelok hampakan org...daos kau kena tebus balik...

kau kena... paham..??!!!


ak fhm....ak tau....

ak sgt2 mintak maaf....

ak kecewakan sume....

sory ye kwn2.....



bell,ak mintak maap eh...next time eh..insyaAllah...
kalu panjg umur..doalah ak pnjg umur,aritu kau doa bonus ak msuk,masuk betol..
=)



berhenti berharap *background music*

Saturday, November 27, 2010

- kenapa -

kenapa kena mcm ni...

ak xpernah layan kau kurang...

ye...aku xkesah susah nk sngkn kau...

ak fhm...

aku xsesempurna mana pn...

hidup umpama roda...

time aku perlukan kau...

kau luahkan ayat umpama halilintar membelah bumi...

runtun jiwaku mendengarnya...

xmemaksa kau memahami aku...

xmemaksa kau sayangi aku...

kerna memahami kau menyayangi kau...

dah membuat aku bahgia...

Thursday, November 25, 2010

- blocking itu ini -

mmg pukimak la org IT satu institusi nih...

mmg dasar pukimak..

kau org men fb lah,chat lah,ape jadah haram internet tu korg leh.. kau org yg kontrol..

ni ak kt department ni nk dgr radio je la pukimak..

Era.fm pn kau org block.. ape pukimak sgt tu.

kalu bella dgn azar ada lama da ak ajak dorg carot kt muka korg.

mcm babi tau perangai korg...

kau nk block ape Era.fm tu?

ak keja gune tgn la bodo... telinga ak nih ak nk bg enjoy la..

keje ak bkn keje mcm kau org dok dpn komputer men bintang bai kimak ke hape jadah ke...



babi la staf yg handle bahagian IT nih... babi sgt...

Tuesday, October 26, 2010

- penantian really2 menyiksakan -

really..menunggu,tertunggu2,menanti,ternanti2.
sumer tu maksudnya samer je.. selagi xdpt or xjmpa ape yg ditunggu tu,mmg sakit.

ape yg dapat menahan kita dr trus hidup tanpa membunuh diri kerana sakitnya penantian itu adalah kesabaran. kesabaran amat diperlukan. ak tau ak pn xla berapa sabar sgt. tp kalau org da mintak mcm tu,nk wat cmnr.
ak pn silap gak.xpayah la nk pressure2,kesian org tu. bg la dia ruang. tau ak silap. ak mintak maaf okeh. kalu ko da ok,nk carik ak,contact la..ak ada je utk kamu.

ak takot jd mcm dlam drama2 skrg ni,lg2 yg ak bru tgok haritu..


----------------------------------------------

si gadis menyepikn diri beberapa hari..entah ape yg dirajuknya.
si jejaka buntu kehilangan arah,celaru tanpa tujuan, setiap detik hidupnya hanya memikirkan gadisnya itu.
sudah dua minggu si gadis tidak menghubungi si jejaka itu.
apa khabarnya,da mkn lom, sihat atau x, dan yg pntg..rindu atau x..
tetapi takdir telah ditetapkan.

pada suatu hari,ketika si jejaka sedang berlari mengejar si gadis yg kebetulan terserampak di hadapan sebuah shopping complex, satu musibah telah berlaku.
dia teah di langgar kereta ketika melintas jalan,akibat kecuainnya dan kerinduannya, dia alpa tentang peraturan lalulintas. malang tidak berbau. si ejjaka di letakkan di wad ICU. si gadis hanya berlalu tanpa sedar,kecelakaan yg berlaku,dan keriauhan yg didengarnya itu melibatkan org penting dlm hdupnya.

setalah beberapa hari merajuk,meyepikan diri dia mengambil keputusan menghubungi si jejaka itu. tetapi tidak berjawab. fikirnya si jejaka juga merajuk. tetapi kata hatinya menafikannya,kerana si jejaka xpernah merajuk dan xpernah mengabaikn panggilannya. cemas dia menghubungi rakan baik si jejaka itu.

bagai halilintar membelah bumi, hatinya runtuh bagai istana pasir dilanda badai. berita yg diterimanya seolah2 mimpi. di tampar pipinya yang dibasahi airmatanya sndri. realiti atau hanya gurauan kasar rakannya itu. dia cuba menghubungi adik si jejaka itu. sekali lagi dia tertampar oleh kenyataan yg amat memilukan.

"abang dah takde,kak. abang kena laggar,lepas seminggu kt icu,abg pergi tinggalkan kita sumer. tp kak,abg ada pesan suruh bg barang kt akak. bole kita jmpa?" kata adik si jejaka itu dengan sayu. si gadis pn bersetuju.

pertemuan kedua2 manusia itu penuh kesayuan, sebuah balang comel berisi bintang kertas dihulur kepada si gadis. katanya sijejaka memesan supaya bacalah satu hari satu lipatan bintang kertas itu. si gadis mengangguk perlahan dan lalu menuju pulang.

setibanya di rumah, tanpa berlengah, dia terus membuka penutup balang itu dan membaca kesemua bintang kertas itu.

antara bintang terawal yg ditulisnya; "sy sgt rindukan kamu", "sy perlukan kamu", "setiap malam sy berdoa dpt berjumpa kamu".

dan nota yg paling membuat dia hiba ialah ,"walaupn jasadku tiada, tetapi hatiku sentiasa berdegup menyebut kata cinta utk kamu"

lalu mengalirlah sekali lagi air mata si gadis menyesali segala perbuatannya.

Sunday, October 24, 2010

- semua bermula -

bangun je dr tidur, F terus menmbuka langkah ke bilik air..mandi,melakukan rutin hariannya. tp harini syif sebelah petang. "baik ak g cpt,g mkn dlu" bisik dirinya.
selapas bersiap, dia pn menuju ke motorsikalnya yg di letakkan di perkir kenderaan. "tiap hari macam ni,kering motor ak"bebelnya sendirian selapas melihat terik matahari yg memancar. berpeluh seketika dia ketika mencuba membuka mangga motornya.
"kalau x pikir tmpt ni slalu kena curik,ak tggl dgn kunci skalik,nk kena mangga2 ni,leceh tol" fikirnya walaupn sbenarnya dia adalah seorang yg teliti dan prihatin.
setelah selesai membuka segala kunci dan mangga, dengan derasnya dia menuju ke hospital.

"Assalamualaikum!!" jeritnya ketika smpai di jabatan kecemasan tmptnya bekerja ptg itu.
"woi ape jerit2 neh,ingat org pekak ke" tengking kak Zu.
"ala..ingt xda org td" ujar F sambil meminta maaf. "ramai staf ptg ni kak" tmbahnya lg.
"staf mendenyer...student ar.." balasnya lembut.
"ohh..student. Berapa ramai yg keje kt sini ptg ni?" soal F.
"ntah,ada yg keje ED ni,ada keje mobile,ada keje daycere,OT. sumer dok lepak sini." jawabnya.
tiba2 mata F tertarik kepada satu susuk tubuh manusia di hadapannya. wangiannya menarik perhatian F, rambut tocangnya yg comel lagi mmbuat F tertarik. apabila dia pusing , senyumannya yg dilemparkannya itu terus membuat jantung F berdegup kencang.
"cunnya dia ni"bisik F dlm hati. "tp msti da ada pakwe"fikirnya lg sambil terus menyambung kerja2 kak Zu..

********************************

"pt mana kt dalam tu dik" tnya F pd student.
"dr IC" ujarnya pendek.
"ha...g la key in nama dlu tu"tambah F

tiba dari dalam bilik control panel terdengar satu suara manis.
"encik F..brape ek exposure yg nk guna?" ujar si dia.
"haih...dah sem brape neh exposure pn xtau lg?"balas F sedikit angkuh.

tiba2 F perasan, si dia menarik muka masam.
" alamak..merajuk lak"bsik F dalam hati.
"haa..ni ha exposure ni eh.."kata ak..

si dia trus berlalu dari situ tanpa pedulikan si F..
F pn menoleh memerhatikan sahaja smbil menyesali kata2nya td..tp dia sempat mengintai tag nama si dia. tertera perkataan "B" di situ.
"oh ... B rupanya nama dia" kataku dalam hati.

"adess..mrajuk lak. bru nk knal. tu la aku,mulot xreti elok..cis" bisik ak.

F terus melakukan tugasnya smbil kepalanya terbayangkn si dia td. F rasa dia dah jatuh lagi sekali. jatuh yg sumer org nk. aduih.




to be cont.....

Wednesday, October 6, 2010

- pick up ur call!!!! -

kenape ???

angkat la call tu..
apsal wat silent..
sape je call tu?
angkat la.
kenape xangkat?
haih..
tau x sape call tu?
kenapa ni?
sy yg call tu tau x.?




perkara aku alergik skali..

-ak call org tp org xangkat-

xpayah pakai fon klu cmtu..
ada fon mahal2 wat gapo?



tlg lah..
kau xkena bayar pon angkat call tu..


kalau lah ak leh kuar ikot lubang speaker tu..kena da kau..

Monday, September 27, 2010

- aku ni baik atau ape?? -

"awk...sy nk mintak tlg ckit leh" katanya pd ak..
"tolong pe? leh je kot" aku membalas dgn sedikit senyuman..
"ermm..hjg mggu ni ex sy mintak nk spend time dgn sy...leh x..?"
"sy tau awk mesti xbg kn..sy fhm tp sy terpaksa. sy takot dia akan ape2 kn sy"
"sy pn xnk wat awk mcm ni.."rayunya lembut.
mataku hampir tekeluar menahan perasaan. jantung ku usah ditanya..degupnya pn leh ,merosakkn mesin ECG tu.
"haaaiiihhh"helaku perlahan. nafasku ku sengaja perlahan kn menahan kesabaran di hati. "ye boleh lah"..ucapku perlahan dan penuh kepayahan.
"jaga diri elok2 dan jgn wat bukan2.bole?" pesanku padanya. jauh aku merenung ke dalam matanya untuk mendpatkn kepastian dan keyakinan drnya.
"ye baik syg"ujarnya.
"if anything,just call me k. i'm always here for u k"tambahku.
"thanx syg..kamu sgt baik. syg kamu" ucapnya manja.

"aku ni memahami atau aku terpaksa? adakah aku seorang yg lemah,rasa mcm ak mudah diolah.."bisikku di dalam hati.
"takperlah..kau buat baik skrg,blasannya akan dpt kt kau juga. sabar lah" fikirku sblm memulakan langkah untuk mencari makanan bagi mengisi kekosongan perot ku..

- aku kini hanyut -

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa


Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu



----------------------------------------------------

Sunday, August 29, 2010

- bengang dowh -

ei..apsal la ko bodo sgt neh..
ko xpaham ke org kata xnk tu xnk la...

ape kes ak amek awek ko..
aku amek?? kn bodo kn ko..
da la xreti hargai org..kau maen2kn..pastu kau buat mcm sampah..
ni ak yg niat baek pn kau lahabau kn.
lahabau ko blek..

heii...kalu xterkenangkn janji ak kt dia,lama da kena kau..
serius cilanat org melaka kata..

lantak ak la ak nk wat ape..
ak wat pn sbb ak leh wat..
ak wat pn sbb ak hepi bila ak wat..
ak wat pn sbb dia pn hepi..
so what???


fuck r nk tarok da engaged..
gua taruk da dijandakn pon leh..
pashtu lu nk slongkar2 facebook org..ape kes..
ko bkn tahap stalker da...thap psikopat ko tau..


da la...kau xkn menang dgn ak....
kau engat ak bdk2???


kalau kau berani meh la hadap ckp sndrik dgn ak...
ak nk tgok kejantanan ko tarok kt mana...
kalu x potong kasi anjing je la...


gua serius bengang dgn org mcm nih...
mcm gampang..


ko xpaham bahasa satu hal...ko perangai mcm gampang pn saatu hal..
keje ak ni tlg dia lupakan ape msalah yg kau timbulkn...
kau tu keje dok saketkn org jek...
dayuss....



ak byk bersabar dgn ko...
dia ckp nk tggu kau blah ke negeri kau jek..
pakkal la ak neh baek bak kata azar..
klu x...lama da mulut lancang ak ni bersuara..



p/s: hati panas xterkira...tolonglah hujan utk pdamknnya....

Wednesday, August 25, 2010

- pagi yg gelap - kini sudah terang -

merujuk kpd tjuk neh ye..

em.pagi yg gelap...nyanyian kumpulan hujan..



adakalanya lagu leh menyampaikan luahan perasaan kita..

antara ak bgn xbukak mata lg, mendung nk hujan ribut atau ak tgh down giler..


k end of story.. let it be my seceret je la..



----------------------------------------------------------------------

new story.....

new friends,new girl ( damn ak bkn P*****Y ).. bru knal je...

bese la ak..mudah,cepat,mesra.. bkn polis je ada tagline..gahaha.. tau student AF..

yelah..org kata.. xknal maka xcinta...

tp klu da cinta bru nk knal leh x?haha..

well..up 2 u alls la yek...ak ikot cara ak,hati ak..

my own way..mcm album jay sean..





yela..she quite nice,frendly, suke teasing ak..cehh.. kaco org leh,ak kaco nnt dia balas blik..

rasa mcm xperlu citer sumer..lg2 bila azar yg baca neh.. sat g kata ak lupakn dia..

zar..ak xlupe ko ok.. ko byk tulun ak dolu2..very superb fren u have be to me..



khidmat nasihat ko masih ak perlukn..haha..

especially bab mkn2 n mkn places..haha..

nnt kita g lg yek...

ok..back to the story..

emm..ape yg ak dpt kata.. ak selesa dgn dia, n i feel somethin within her..

ape yg azar kata "aura"..




yela..not every person are perfect..ak sndrik pon...

tp....

i also need someone that can make my life perfect..

she's ok la with me..

sekurang2nyer..xla ak dok melilau mc org xda halu tuju..

n da ada kn nk g merayau2..gahaha...

n ak agak hepi la jugak...haha..



p/s: bella..mana mercun ak...

p/s 2 : zar..ak akan check sal upm tu..

p/s 3 : pd sape yg baca blog neh.. sukati ak la nk tulis ape...

thanx..adios..

Tuesday, August 24, 2010

- selamat pagi tgh hari ptg malam -

ellow....


bukak buku baru pasneh...

yela...ak pn nk feel good jek,bkn ntv7 je leh....

crite ak..? ak xda ape..ok jek.. bln pose xleh marah.. kena tggu pas buka..gahaha

xtau nk ckp pe...

byk mende kt kpale neh..

sikit2 la t ak update..

rasa mcm nk berbuka ikan pari bakar bersambal...sumpah..

huhu..







p/s : anyway..ak xterkejar da org yg lari dr ak,ak just stay and watching who's comin jek..

Tuesday, August 17, 2010

- cakk -

gahaha..lama kn da x meng'update' tmpat neh..

banyak bnda ak wat sejak2 neh..

bese la no 1. keje..2nd. kwn2 la..haha

korg baca la blog zar dgn bella..

ada terselit nama ak,ada la aktiviti ak dgn dorg..


------------------------------------------------------------------------------------

haha...

gadis : cik daus,sy kena g berbuka umah kwn sy neh,rasanya sy nk bwk buah la..
daus : ok..nnt kita cari la ye..

tiba di satu simpang..buka signal dan hampiri kiri jalan..

gadis : awk nk g mana?
daus : kata nk bli buah ( smbil tunjuk ke arah penjual buah durian )
gadis : xmo xmo xmo...huarrrghhhh dushh...
daos : da kata nk bli buah..durian tu buah gak la..hahahaha
gahahahaha....

pastu bergerak smula..hampiri sebuah mini market..

daus : tu pisang xmo??
gadis : xmo2..haaaaaa..
daos : ok la..kita g mintak buah pelam kt umah sape2 nnt yek..gahahahaha
gadis : sengal kamoo ni..hahah
daos : ape dosa ak? kata nk bli buah..pisang kn buah...hahaha



-----------------------------------------------------------------------------------



ak sejak2 ada starscream nih...asek rasa nk tdo jek kt dlm dia..

syok..ada radio.. umah ak mana ada radio..

hahaha...bunguks..



------------------------------------------------------------------------------


sedey siot berbuka kt dept...

mlm lak sahur kt mamak sbb dept xda dapor nk masak nasi grg or watever..

sahur kol 1 pastu bantai tdo..bgn pg lapar secara automatik buka peti ais..
(wlupon tahu peti ais xda ape)

Sunday, July 25, 2010

- hai ogos bye julai -

da end julai da..jap je...

dow..ape ak wat... c'mon daos wat ape ko ptt wat...

*starting to bermonolog sndrian*

daos 1 : nape weh?
daos 2 : ntah la..mcm2 ak xwat lg..
daos 1 : ape yg ko xwat lg?
daos 2 : ada la..byk..ko paham x byk..
daos 1 : so,wat la satu2..pelan2.. jgn gopoh.. ok.. aku support ko la bro..
daos 2 : eh..thanx.. tu la. wat pelan2,org xpaham. wat cpt2,org kata gopoh. nk wat camner..
daos 1 : laa..pasal pmpn la ni?
daos 2 : yup..sikit la..
daos 1 : ala..ko ni..sbr la.. ada dia kata dia xnk ko? xda. dia kata no feelings jek.
xbermaksud dia xnk kwn ko,xsuke ko. klu dia xsuke dia xmntk tlg dgr mslh dia,citer mcm2 kt ko.. kn kn..
daos 2 : btol gak..so ak leh rilek je la?
daos 1 : rilek je. be neutral..enjoy ur life. jgn wat diri ko desperado sgt. if it's yours,it will be yours..ok..
daos 2 : hmm..ok.. thanx bro..


---------------------------------------------------------------------

cukop la tu ak merepek2....

haha...

ak ngah deal g kenny 7 august ni sama itu zar,bella n si dia..

ok...dia nk ke klu ak ajak?

kang kalu aku suro bella ajak,she will think laen..

adesh...daos2....

just said it okeh... ask her...

dont be afraid of rejections...

gahahah...

k la..

nk wat menda len lak..


p/s : xbyk bukak blog sbb asek oncall..pnt blik g tdo terbongkang..tp xkaya gak..don wori,rezeki lebih kongsi sama2.. beramal is more better..

Tuesday, July 20, 2010

- refresh -

hoh...engat nk exam ke kena refresh..

babeng..keje pn kena gk...

hampeh la..

ak reti la siot wat chest x-ray tuh...

haha...


weh bella....


ape kes?

ape kes aku mcm itu apek dpn smekong la.???

gua xsembah2 la...xhanggok2 mcm black metal la...

itu apek pn macam celanga la..

elok2 gua dlam hati ada tman...

da dalm hati ada...

ada..

adabi...

otak ko adabi...


dlam hati skrg ni ada mesin-gun,rasengan, cadori, santau...





bapak r..

serius annoying...








ak xsedih...


ak xkeciwa...


ak marah pn x...


ak neutral jek...


sabar la muhammad firdaus....


ye..


diriku 1 : kenapa dgn ko...
diriku 2 : xtau...
diriku 1 : ok..
diriku 2 : xok bhai..

diriku 1: *amek pistol acu pd diriku 2 then BANG*
diriku 2 : ----------

Saturday, July 10, 2010

- fully activity july -

hye yezzah..

bln 7 ni mcm2 aktiviti aku deh...

mintak2 di jadikn lah sumer..

kita merancang Tuhan menentukan..

1st yg best la..

ape lagi.. futsal la..

seronotnyer..

agak2 bakal gf ak suke x ak men bola?????

em..bln 7 ni..

13 hb dgn 23hb ada friendly dgn PPuM...

yow..dgr citer dorg gempak2...

fuhh..bkn takot..teruja dowh..

bai..ak bkn terer sgt tp org kata nk jd yg hebat kena la lwn yg hebat..

bapak aih..ayat mcm Capello..haha..

okeh..brg2 aku..

mestilah ini....Pink Panther ak... ( igt Ribery jer ader??? )






pahtu...ape lagi...

okey...ak pnyer starscream akn kuar..

kena bw g medan perang nnt..

haih..

31hb lak ke kuantan dgn starscream dgn pink panther...

FUTSAL lagi!!!!!!!!!!!

yg ni pling besar.. xpnah ak kuar negeri smata2 futsal...

SYG...hubby g men futsal tau...

plzz...

huhui.....hahaha

k r..

to be cont ......

Friday, July 9, 2010

- not now -

bkn skrg...

yea.. ak phm..

mgkn bkn skrg..

mgkn kau pn belom terbuka lagi..

aku paham..

ak x mahu memaksamu..

menerimaku..

ak tahu kau juga takut..

takut dek mendung kelmarin dtg kembali..

takut dek ribut mengamuk lagi..

aku paham..

ak cuma nk kau mengerti..

aku mahu ada disisi..

bila kau..

bersedih..

ketawa..

berduka..

ria..

eh...xpe.. ak ada..

ak xkn kemana..

ingt lagi kn masa yg ku beritahu..

masa yg akan ku tunggu..

xpe..

ak akan tetap ada..

kecuali jika..

Tuhan meminta ku kembali pada-Nya..

Tuesday, July 6, 2010

- 4 hari 6 mlm -

yeww...sgguh memelikkn tajuk kn,

krn 4 hari ak cuti dan 6 mlm ak xtido..

mmg giler ah..

nk citer kt cni sumer tp mmg xmuat...

mmg xmuat..

so ak tarok la rentetan gambar yek

sbb org kata

a picture can tell a thousand stories...

really?

klu gmbar tahik? nk citer ape??






lepak dgn bella n gang menyaksikan abg ronaldonyer kalah..pdn muka ko..haha..tu tgn dia la dgn hensetnyer..mmg xnk amek muke..nnt kena bayar lak..



----------------------------------------------------------------------------







ni lak ak g melantak cucuk2 dgn dep kt downtown cheras.. smapi mabok u tau.. dua botol tonggak itu soda,,soda okey.. ak rasa ni cam kol 2 pg..ye la kot.. haih..




--------------------------------------------------




yg ni melonggok kt umah khair g tgok bola.. thanx to azmil n his astro kad..
masa spain tgok kt luar xdan amek gmbq sbb khusyuk bai tgok kt umah azmil..




---------------------------------------------





yg ni lak dlm OT9 mlm td..bkn malam tapi pagi.. kol 2 pagi..syok??
hampeh..ngantok.. tuh blakang tuh..Dr.Ameeruddin nama dia.. jmpa ak jer "ada ayam dara" ak ckp la "ada" "kt pukhet"..haha




p/s : best wo blik kg..
ibu time kasih byk2 bg tmpt tdo sedap time ujan...
time kasih msak kn ye..
time kasih basuhkn baju..
ibu pn tlg jaga kesihatan tau...tahula anakmu ni keje spital tp toksah la nk ke spital lak.
nnt along blik lg..huhu

Wednesday, June 30, 2010

- kehebatan -

pergh.....

xsia2 g tahan mata,

xsia2 g jauh2 dok amik makcik bell kt wm tu,

xsia2 ak pekakkan telinga dgr kritikan yg byk kepada kutukan,

akhirnya...aku mampu berdiri gah..mngutuk dorg balik..

hahaha... SPAIN menang la weh..potugal hampeh..



ntah ape kes ak dok terlayan citer 'Noktah Erna'

mgkin sbb lagu adinda tu kot..

syok gak lagu tu.. gua mmg admire suare Lah Ahmad..

klu ada sore gitu hari2 ak g karok...hahaha



ini mlm bosan...plan utk futsal tp ramai ada hal..

xdahal la..




em..nk balik..

ibu xsihat..kelmarin masuk wad..bp high..

tp ada something ak dgr dr ibu..

kena balik g konfemkn...

khamis ni ak blik..

thanx to esan.. hahaha.. nnt ak blajer mkn eh san..hahaha



bella....kinder bueno ada lagik x...

haha

ke nk g bustand dlu??

haha

suke kn ktorg sakat ko...

ko ni smlm g tnya ak satu soklan yg ak terpikir smpi skrg nih tau x..

"ko rasa betol ke dia suke ko?"

soalan tu la...ak pn xpham nk pk mcm mana..

dusshh...haha

ape da..ak nk tnya,seghan la plak dol.. ko nih..


huiyoo...geng2 kampung.wait for me aeh...

azmil,pele,naim,khair, glong, bobo, ntah la sape lg yg slalu ada kt pdg tu..

sat g david villa balik..haha

nnt leh g karok..men troli BP Mall..haha...mvie..boling... ak hebat da...aahahaa

Tuesday, June 29, 2010

- kemusykilan -

dare or not dare..

bkn utk masuk fear factor...

atau utk makan bnda yg xpnah dimakan oleh manusia..

juga bukan suroh g panjat gunung pastu cube terjun tanpa guna payung terjun..



cuba utk buat yg org kata jgn buat..

follow utk menasihati aku..

okeh..tadahal..

follow utk menyindir aku??

adakah itu patot?

tidak kot..

hey..kalau nk mengungkit toksah la kt tmpt ak.

g wat blog pastu ungkit la segala mcm pn..

yg ni pn nk sentap gak..??????????

saper lak nk terasa..

nama pn blog..kalu nama dia warkah harian ke, harian metro ke leh kot nk cover2 ayat mcm ayat wartawan.

aku bengang?? sikit la. lebey2 malas nk amek port.. lu pikir la sndri..





"org on9 nk on9 gak,tp xkena care"

malas nk ckp..nazarol azman sile bg ak tunjuk ajar handle org sentap2... =P

Monday, June 28, 2010

- konflik dua perkara -

pernahkah anda berada di dalam konflik.??

xkesah la..konflik rumahtangga ke,konflik sesama rakan ke,konflik dlm ape2 la pn..

payah kn... sakit kepala berdenyut2 smpai dgr bunyik cicak pn nk mengamok kn..

haha..mcm tu la ak rasa.. nk mengamok tu bila2 masa pn ada rasa gak.. naseb baek ak bkn mamat kt bwh ni.





ssh nk wat sesuatu piihan

keliru....

gangguan pihak luar...

xdpt berfikir dgn waras...

ape lg ar..





kdg2 ada je pilihan kita kena wat. ada bknnyer xda.. nk pilih yg mana tu yg ssh..

agak2 klu pilihan tu mcm gmbr kt atas cmnr? kalu rasa hebat g la terbang..

tp nmpk sgt ko menipu..manusia xleh terbang kecuali dia g KLIA bli tiket nek MAS airlines then bru dia terbang.

ak kna wat kaputusan jugak nnt. selamat berjaya kepada aku..haih..

ni ak ckp bdasarkan diri aku,bkn sape2 la kt luar tu.. so xpyh nk sentap xpyh nk amek kata pujangga ak,sbb tu bkn ayat aku pn dan ni blog aku,suka ati ak nk carot ape.

tgok xsemena2..

nk men boling la...

ak da gian..

azar siot la dok tarok gmbr dia mkn satay tuh.. ak xpuah ati tol..

xper2..bella..ko tgok la geng rombau ko tu...hampeh..

bella..nk jmpa mirae ko jgn la mintak rasuah satay lak ae...haha..cekelat ok la..haha

bg ko ni jer...


- kek0s0ngan

kosong..empty...



perasaan ak utk hari ni...

mcm telur kosong,roti canai kosong,air kosong, 1-1=kosong.



ni rasa nk men boling jek. tension xla..tp ntah la..nk ckp cmnr on xtau..

mcm serba xkena..

lapar ar plak..motor xda..kt ED..esan g tanpa menghantar ak dlu.. xkn ak nk jalan kaki.. kak nor kata tgh2 hari xelok kuar..byk setan.. haishh...

ades..esan ni lmbt ar..

smggu ni keje uitm..rasa ada nk wat projek baek pnyer..tggu la nnt hjg mggu..

today.....

arini dalam sejarah..

ceh mcm dlm channel rtm tu lak..

habis da onkol ak utk bulan ni..

cpt ak da siapkn claim..harap2 cpt hantar cpt masuk..

haih..tp hanya hrapan je la..

k tu citer keje...

citer bkn keje..

melepak tgok england kalah bodoh... g danau kota..

aah danau kota..lama ak xg. last g sem 5 dlu..



ada lagik mangkok2 jual menatang cerahkn kulit tuh..

xpercaya ak bnda2 tuh...

syukur je la apa warna kita sekali pn..

tuhan da bg yg teerrrrrbaeekkkk da..

amat2 syukur..

haih..kdg2 xpaham gak.

yela.alasan..kita kne improve diri kite..

aah yela.. improve la jual menatang xbtol tuh..

da ar..biar dia tanggung...

g td...ntah aper ak nk carik.. pas last ym dgn 'dia' yg kesedihan,

ak trus hlang akal..(xgiler eh)

xtau nk wat ape..

aduh..knape ntah dgn ak... sape leh tlg bgtau ek knape..

smgt2 g tp ak just bli 3quarter short jek. alsan nnt leh wat men futsal.. 20hengget..

dok ushar jersi spain long sleeve..xda..xbest pn klu yg ada.. tiruan.




smpi bila nk hdup mcm tu ( ceh padahal pakai bju byk tiruan) haha

pastu bedal steambot dgn dep n esan..air soda bodo tu..

nikmat seh..sumpah ak ckp.. rasa rilex je,santai..

slalu mcm ni kn best.. alangkah...haih

blik2 g tgok anjintina lak...da smpi half time si esan sebok nk tercirit. so balik je la...haih.. kalah bdk2..hampeh..

sok ak keje..

tp bila balik je ni,hati xtenang memikirkn sesuatu..

ye ttg td.. ada org dlm kesedihan...aku ssh hati..




ape ak kna wat...

at least tell me something..

ak xdpt baca fikiran org ( klu leh kn bgs mcm citer HEROES tu )

p/s : MANUSIA XDPT LARI DR MASALAH..WHAT MAKE U DIFFRENT ARE THE WAY U SOLVES THE PROB..NOT RUNNING FROM IT. klu ak bkn 'kekasih'mu pn, sbg kwn at least i can be the most big ear to lend it for u..

Thursday, June 24, 2010

- feeling nausea - really?

ntah la..

perasaan da cmpur baur mcm abc.

abc pn sedap lagi..

aku ni.. ape yg sedap... haishh.. lucah..



hmmm...masih lagi xberani nk bgtau perasaan sbnr..

da bgtau.. serius da bgtau...

tp kalau xditerima, apo nk dikato ( loghat bella n azar )

mgkn bkn masa ini..

xper...

i'm not pushing u k..

really..

no need to give a quick answer..

aku paham..

ak pnh gak dilukai dan melukakan..

ak harap xda lagi pasni bnda2 tu...

if u read this..

i really wanna said..

"i want u to my last n forever"

ok..da da... kena tdo..pg nnt keje kol 7..daos g tdo sblm ak lempang diri sndri.

Wednesday, June 23, 2010

adushh....

haha...lama seh da braper hari xmenepek kt cni.. oncall..kejer keje keje.. tp banyak g lepak dgn si bella zar dep farid.. haish..2 3 hari ni da kurang tido.. haha..
kapala pon dok berdenyut2 jek..

ak malas la plak nk upload gmbr neh. haish.. nnt2 lah.. xlarat da nih.. men boling seframe td pon da tegeliat jap wrist ak.. nahh..nk sgt men hook.. hahah..tp ak rasa mcm da leh wat spin da.. next time men lg..


dak2 ni dok sebok nk ajak melepaking lagik..klu ada mirae ok gak..eheem.. bella tlg jaga dia elok2.. haha.. nk ak jaga jauh la plak.

k r ... see next time..

Wednesday, June 16, 2010

bola bola bola.................

mlm ni spain.. feveret ak tuh.. so kena g tgok. lokasi ialah ampang.. pedulik aku lah ape pn jd. ak nk g tgok gak.

so mlm ni pas kol 9 ak da takda.. g amik ort dlu. sat g penoh..mule la ak nk hangin jek..

Tuesday, June 15, 2010

err...damn...

mlm td xtdo siot ak oncall..
apehal ntah mata ni tibe2 gagah sgt...rajin sgt smpai sumer CT brain ak wat. tp krg rajen nk g wat mobile.. malas nk mampus berjalan...serius..

ni nk g msuk keje ptg lak... hape la naseb pn ak xtau.... lapar giler dok.
nk mkn pn mcm mlas. (malas n xda slera sma x??)

miss to someone,something...

haih... tggu je la daos...

Monday, June 14, 2010

pekerjaan aku hari ni...lalala

pg2 bgn mandi gosok gigi ehem2 (perlu ckp ke)

kasi panas motor yg da 5 hari xgerak...nk start pn payah td..huhu..
sejuk kot..helmet pinjam penoh air.. aper arr... da la pinjam,wat onar lak...

lapar...yg amat...td da mkn ns grg pn lapar.. tatau apsal.. ak da berjangkit dgn si azar kot..mkn tp xkenyang.
zar..sori..hahaha

lupe nk ckp..err..ak blogging dr komputer dept.. syok..haha..
tatau lak leh bukak.. hahah..rejeki rejeki....

harini oncall. so nnt blik kol 2.30..
ptg nk g bli helmet sbb ARC ak dakena curik..perghh..helmet tu la ak dok travel bersama sejak 2 tahun lepas.. klu ada kemra da leh rakam semua perjalanan bersama..
perghh,..mmg xleh blah la.. klu ak jmpa saper pakai helmet tu mmg ak belasah ar dia... ak betol2 xpuas ati.. helmet tu braper sen jek.. cibai tol ar... duit tu klu nk g bli lain pon. bodoh pnyer manusia...celaka tol... haram aihh...





k lah..nk sambung wat kes. melambak lak longlist.. pe ntah jadahnyer... haih

Sunday, June 13, 2010

mengharungi perjalanan...

ada dua perjalanan aku ahad ni...


1 st perjalanan ke hooray2...







kedua ke tempat pling malas g....



ape2 pn mmg kena blik kot keje..

tanggung jwb tu..

inna akmalu binniat..

tu amal tu..bkn kerja kosong..tlg org sakit..
pahala... ak pn bkn baek sgt..

so kena tdo da.. sok pg2 da lincah2 mcm tevez td.. ( cess...xperform pon )


arioss....

Saturday, June 12, 2010

feeling..

masih xdpt melupakan perkara yang lalu..

tp byk da berlaku dah merubah aku untuk bergerak ke hadapan..

byk jmpa org baru...

teman baru..

dan yg penting..perasaan yg baru..

perasaan tu pernah wujud,tp yg ni lain,xsama mcm dulu.

harap2 ia berkekalan sbb ia wat ak hepi siot.

da la nk tdo.


p/s : pg nnt kena anta pele g pontian balaja kete. bila la ak jd pengajar pusat belajar memandu ntah.. pele pele..

salam sejahtera








wow..

tergerak nk buat gak ek.

tp ak rasa xnk lah secara berat kerja ( heavy duty ). ak pn kerja gak weh.

time2 mcm ni pttnyer da tdo kn bkn dok blogging atau create new blog,edit gmbr la, ape pn. it just hanya ptt tdo. tp ak ni da mcm night creatures.. pelik.. haishh..

td da bantai mkn2 kt luar dg fmly ak,sedap gak la kt senggarang tu,klu x xtermasuk ak nasi grg mcm dok campur nasik dgn rumpot. pastu blik2 tibe2 lapar..weh setann tol la.. mkn mmg xbaca bismillah ke hape.. megi dgn milo tabur memalam ni.

panjang le plak pepagi ni yek. k ar.

next time lak.

gua nk check score france nih.. ada bau2 mcm dah kne jek..