There was an error in this gadget

Thursday, May 12, 2011

- ibuku guruku -

salam

ye...tajuk tu khas utk ibuku...

beliau bernama Roziati bt Othman...

beliau ialah manusia terbaik dalam hidupku...

mendidik aku setiap masa...

yup setiap masa...

dialah ibu yg mendidik aku d rumah....

dialah guru yang mendidik aku di sekolah....

kerana dia adalah seorang guru..... sejak aku lahir smpi ak da besor gabak ni, guru jawatannya..

mengajar tnpa mengenal jerih peritnya...

pangorbanannya amat besar...jika nk digantikan dgn nyawaku pn xcukop nk ganti jasanya pdku...

Ya Allah....

sungguh bertuah aku...

ada org ibu mereka hanya di rumah....

aku ada dimana je.. dirumah,,sekolah...

kira aku ni terjaga la....

sikit2 ibuu..... ibuuu.... buu....

yela...insan mana xda wat salah.....tp pd aku.ibu aku seorang yg perfect....perfect....

aku je byk wat salah....

sakitkn ati dia...

dia marah bkn benci tp sebab syg....

ye...syg yang amat sgt...

ak bangga ada ibu spertinya.....bangga....

bu....kalau along banyak wat salah,along mintak maaf ye.....

along syg ibu sgt2......

bila ibu tido,along slalu tgok muke ibu....sejukk hati along bu...

bila ibu penat,along nk picit2 kaki ibu....

bila ibu marah, along nk je peluk ibu mintak maaf....

along bangga jd anak ibu....

macam2 along nk watkn utk ibu...

tp along blom mampu....

along balik kg tiap bulan nk mkn masakan ibu.....

ibu tau kn along suke ibu masak....

ibu ajar along masak.....nk masak sndri sbb nnt rindu msakan ibu,along leh msak..tp xsama mcm ibu masak...


bu...sempena hari ibu dan hari guru ni...

along nk ucap

Selamat Hari Ibu dan Hari Guru.....

dulu slalu along bagi dua hadiah skali....

hehe....

along sygkn ibu.... =)


Saturday, May 7, 2011

- wat de hek -

gua bkn nk ape la kn...

ada org lak kuarkn ayat2 junral entah sape2 yg kaji pasal hari ibu lak....

konon haram sambut hari ibu...

ape de hek kau ni?? baghal?? bangang? haa?? haa???

kau percaya lah bnda mcm tu....

mmg la kita syg mak,ibu,mom,mother,ummi, kita tiap hari tiap masa...

mungkin bila ada hari mcm Hari Ibu ni, makin banyaklah hormat kt ibu,kasih syg kt ibu tu..

yela...ko pn dok jauh dr kampung, entah2 balik kg pn setahun sekali, ko nk ckp mcm tu...

skrg dah canggih la....

ko xleh kata ak tipu bila ak ckp tiap pagi ak msj "slamat pagi ibu" kt ibu ak....

ak tiap hari dengar suara ibu aku... ak call...

nk canggih lagi..leh video call la..

ym pn leh tgok chat smbil tgok muke ibu...

ape bangang la kau...

nk sentap...sentap la...

ak rasa bagus ada hari ibu ni...

org2 yg konon bz kerja xhengat dunia tu,patut di bgtau pasal Hari Ibu.. so dorg sedar dorg ada ibu...



eyh...kamon la...

syg lah ibu anda dan ayah anda dan family anda ketika mereka masih ada....

semoga hidup anda diberkati selalu...aminn...


- jengka tour -

harini dalam sejarah...

first time ak jejakkn kaki kt felda jengka...

bkn ape.. g umah midi...

tahniah midi-ja..... akhirnya,korg bersatu gak... jodoh aku je yg xkesampaian.. ko tau kn citer ak ja.. haha.. dah la citer lama tu...haha..

okeyh....

pergerakan dimulakan pada awal pagi . jadah kol 10 awal hapenye.....

dgn perot xdiisi....mula gerak ah ke jengka dgn van "alphard" en.azmi dan dikuatkan oleh 10 org anggota..hahaha...

byk ak tdo sbb syok dok nek van,ada driver..hahaha...

okeh...da smpi pn ape lg..g mkn la...sdap gak lauk2.. gulai kawah tu... sdap lah...

then pengantin smpi ak pn mula 'menembak'... gmbr nnt ak upload eh... komputer slow..

afta jmpa2 n sesi temuramah n fotografi bersama pengantim (bahasa fakrol), kami pn balik...

on da way blik lak...

singgah bentong....mkn2 minum2...

"makcik nk pinggam satu"

"bahaha....dasar kelantan xnk ngaku kelantan mcm ni la.."kata en.azmi..

"makcik pn pehe kecek klate ni." kata makcik tu dgn bangga selaku fan red worrior..haha

bangang la dep...wat lawak stan petang2 ni...hahahaha

pastu leh lak singgah lg mkn durian....part ni dah makin bingai dah...serius....

mkn mmg sedap..gua amik dua ulas je..haha..gua ada plan...hahahaha

dalam van..start je gerak...bau mula menusuk kalbu...hidong aku tibe2 senakk.... jadah la wehhh...

sape dia dok sendawa ni...chuihhhhhh.....

hahaha...ak dok tahan gelak sbb ak lom wat lg dah ada org wat... bos la sape lg.. berdekah2...haha

pastu... turn ak lak...hahahaha


lg skali kecoh mcm ada bom dlm van..hahahah.. ak snyap je la..hahaha

"ko mkn durian ke mkn bangkai??" hahaha..... lg skali ak berdekah...hahaha

adoi.....

penat tp syok gak.

ak suke travel....suke amat...hahaha..

pasni mana plak??

haaaa....nantikan ye.... jeng jeng jeng...

Friday, May 6, 2011

- api lawannya air -


api....

panas... leh digambarkn utk seseorang yg sikapnya panas baran,pemarah,cepat marah,pendek akal,pendek nyawa.

api juga adalah bahan yang dimana Syaitoon Nirrojim dijadikan...

so sape marah2...memang mengundang kehadiran syaitoonn nirrojim tu kt diri dia...

jangan marah2... marah tu api ye..ye... api tu syaiton...ye ye.. so org marah tu mcm syaiton..yeye..*smbil ajuk intonasi datok fadzilah kamtumi*

so...ak dah blajar anger management..xmau marah2..

bila nk marah je..amik wuduk..

bila kita amik wuduk tu..wuduk tu air...air sememangnya diketahui umum dapat memadam api..

apatah lagi air wuduk.... tenang,sejuk je...

xcukop? pas amik wuduk , g wat solat sunat... solat tu penenang jiwa..

xcukop.? ada wuduk lg kan... g baca Al-Quran.... sejukk dengar... alhamdullilah..

xcukop? amik wuduk lg...insyaAllah.. ditambah 10 ganjaran pahala org itu..





p/s : mode ni utk menasihati dan mengingatkan diri sndiri dulu... sblm nk ubah org,ubah diri kita dlu...



Thursday, May 5, 2011

- setan merah -


bravo bravo...

korang nk kata ahad aritu butthurt dgn arsengal fan MU akan senyap???

korang silap....korang silap besar....

dah tgok??? ke sibuk g uptown carik jersi Schalke xsudah2..... cukoplah dg budaya hipokrit tu...

MU dah layak dah ke final UCL.... g Wembley jalan kaki je beb... xpyh warming up....

episod balas dendam bermula...

mesti pasni sebok fan2 butthurt yg laen2 sebok order jersi Barca banyak2.. siap bagi free lagi...

tu aku xpeduli.... lantak kau la kan..

yang penting MU dah ke final.. lu org ape ada?

ade lagi kata-kata "musim ni kami akan rangkul 3 piala skaligus" yg mana tiga2 piala trus hilang harapan dalam dua minggu je..

kami xmacam tu....tidak2...

kami takbur selepas menang.... bila nk game..kami fokus....

lgpn...kami memang power.... hahaha..

akhirnya .......

Sunday, May 1, 2011

- mei mei -

tu entry bkn nama mana2 amoi eh....

sepak rusuk kang...

dah bln 5....may...

adoi.....

ape ni...

slow la sikit....

laju sgt la....

tungu jap la...

banyak lg xbuat....