There was an error in this gadget

Wednesday, March 21, 2012

- result SPM -




perh..berdebor kan nk amik result.. pas beberapa bulan keje dok umah,makan, tido, main DOTA, maen bola, lepak Pavi, jalan pasar malam... haaa baru tau berdebor..

untung la pada sapa yg resultnya ok tu... rasa nk lari balik rumah tunjuk kt ayah ( mcm babak hafiz lari dalam awan nano )....

tapi pada yang result cukup makan... balik..letak result atas meja, capai kasut bola, g padang main bola... ( yang ni aku..haaaa...ni aku....)

pada yang xberapa baik plak... tu dia bak hang..... rumah pn trus lupa tang mana...nk balik ke dak trus xtau... berpeluh mcm nk kena hukum gantung.. hahahahaha...

rilek la... gagal SPM bukan masuk neraka....xpn kena hukum gantung....

anda masih ada jalan lain. yang pnting orang kata niat kita... kehendak kita...

kalau kita belajar kt tempat bagus mana sekali pun tetapi niat untuk belajar dan untuk berjaya tu takda... harapan la jekkk...

ak bkn nk bg ceramah motivasi ke hape..bnda ni terjadi sekeliling aku....

ak sekolah kampung je dulu... SMK Tun Sardon,Rengit,Batu Pahat, Johor...

pekan kecik je...tp ok la kot.. kt mana kita belajar tu,cikgu pn ok.

ak ngaku aku takde g tuisyem mana-mana mcm bebudak sekarang ni pegi....

bapak ak mak aku sndri cikgu aku blajar dgn dorg.... dorg lah cikgu dunia akhirat aku.....

so kalau orang kata cikgu tu mak bapak kita kt sekolah, aku ni mmg mak bapak aku lah cikgu kt sekolah tu.....nk kata ape lagi ye x.. wahahahaha

rindu weh zaman sekolah.....hahaha.. serius rindu.... mcm2 bnda aku buat... rasa nk patah balik zaman tu...

aku ingt lagi,sebelum SPM study kt umah membe2..kononnya..padahal..maen Jutaria smpi ke pagi.. lahanat...wahahaha....xleh blah betol....

pastu masa SPM sedang berjalan rancak.. mana jadual xsampai petang tu..haven la...petang g main bola...smpi kena bebel dgn mak aku dah.....main jugak...hahaha

pastu time rehat panjang antara fizik paper 3 dan paper 2...balik umah aku...geng2 aku sume ikot balik.. mak aku masak lauk tgh hari kt dorg...waaahhhh....owsemmm... mkn ramai2 kt umah aku.....

dah lebih 6 tahun berlalu slepas aku amik result SPM aku... ok la..aku dpt belajar kt UiTM ni....keje pn dgn UiTM.... bila pikir balik... jalan aku agak mudah.... dan aku tau.. ada org yg jalannya lg susah dari aku.. lagi berliku... dan aku bersyukur dgn ape dah ada.. rezeki masing2 ye x.. rezeki tu ada utk semua org,cume lmbt dgn cepat je dapatnya...insyaAllah...

untuk bakal2 pengambil result SPM tu.. korng pilih la jalan hidup korg pasni sbb SPM tu bukan pengakhirannya,tetapi permulaannya... jauh lagi perjalanan korang...



ok chaww... peace yaww


1 comment:

shahirahkhairudin said...

haah betul. aku dulu pun cecukup makan je. nak pegi matrik pun tak lepas.

pada aku yang penting usaha. ada membe aku ni, SPM lagi hampeh, masuk IKM je pun. tapi hari tu baru grad dari unibersiti kat german. la ni tengah sambung master pulak. hah kau.